חשיבות החשיפה המרובה לטבע מהילדות ועד היום
כשאנחנו מאפשרים לילדים שלנו חשיפה מרובה לטבע, הם מפתחים קשר חזק וחיבור עם הטבע וכך גם עם עצמם.
לא מדובר על גינה ציבורית מגוננת ומרוססת, אלא מרחב טבעי שמכיל מורכבות. מרחב שיש בו עצים, שיחים, בני שיח ועשבים. מרחב שמפתח את המוח של הילדים שלנו. מפתח את היכולת שלהם להתמודד עם קשיים ולהכיל מורכבות. הם מבינים את המשמעות של פריחה וקמילה, חיים ומות. ילדים שחשופים הרבה לטבע, מפתחים בטחון עצמי ותחושת חוסן, כי הם מחוברים למקור שממנו כולנו הגענו. בבקשה העזו לחשוף את ילדיכם.
במדינה שבה מעל 90% מהיישובים הם ישובים עירוניים, לילדים לא יהיה סיכוי להיחשף לטבע, אלא אם כן נשמור על כך ונקפיד. מחקרים מוכיחים כי עד שנת 2050 יותר מ60% מאוכלוסיית העולם תגור ביישובים עירוניים. יש בכך איום על הבריאות הנפשית והפיזית שלנו.
"היכחדות חווית הטבע" הוא מושג שנתבע במאמר משנת 1978, על ידי Robert Michael Pyle הוא טוען שבעקבות תהליכי עיור מואץ, ניכרת התמעטות האינטראקציה עם הטבע, ירידה בכמות היציאות מהבית לטבע, בילוי זמן בטבע ובחקירתו. הדבר מייצר אובדן הקשר עם הטבע, שמובילה לניתוק וחוסר בטחון ולמודעות סביבתית נמוכה. להתמעטות האינטראקציה עם הטבע יש השפעה על הבריאות הפיזית והנפשית שלנו.
בתקופה שאנו נמצאים היום, כאשר המתח והלחץ עולים, תקופה קשה ומתישה, כל שנותר לנו הוא לצאת החוצה, להתחבר לעצים והצמחים סביבנו ולקבל תמיכה מהאדמה.
יציאה לטבע ליד הבית, חיבור לחלקה קטנה ומודעות ערה אליה מייצרת תקווה, חיבור ואופטימיות. תורמת לנו להרגיש שאנחנו חלק ממשהו גדול מאיתנו, ובכך מעניקה נקודת מבט רעננה על החיים.
כל זאת ועוד בהרצאה על טבע וחוסן נפשי. כיצד הטבע יכול לתמוך בנו? כיצד להשתמש בטבע על מנת ליצור חוסן נפשי?
Comments